Infuziile de capital in bancile din Romania, in scadere drastica

Duminica, 04 Decembrie 2011, ora 13:23
1247 citiri
Infuziile de capital in bancile din Romania, in scadere drastica

Infuziile de capital din strainatate in bancile care activeaza in Romania au fost cu putin peste suma de 105 milioane euro in primele noua luni din acest an, in scadere cu 76% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand insumau 441,6 milioane euro, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului.

In primele noua luni ale acestui an, cea mai mare infuzie de capital a fost primita de Marfin Bank Romania - 46,3 milioane euro, in iunie, fiind urmata de Intesa Sanpaolo Romania, cu un aport de capital de 28,26 milioane euro, in martie.

Emporiki Bank Romania si-a majorat capitalul social cu 15,2 milioane euro in martie, Baca Comerciala Romana a primit un aport de 9,45 milioane euro la capitalul social in mai, in timp ce ProCredit Bank si-a majorat capitalul social cu 2,99 milioane euro in iunie.

Tot in primele noua luni, Libra Internet Bank a primit 1,36 milioane euro la capitalul social, in iunie, Raiffeisen Bank a fost capitalizata cu 1 milion de euro in mai, iar Credit Europe Bank a primit 951.100 euro, in septembrie.

Datele publicate lunar de Registrul Comertului includ primele 40 de companii care au primit aport la capitalul social, dupa valoarea sumelor alocate.

#banci subsidiare capital, #infuzie capital subsidiare bancim, #banci europene , #Banci internationale