Inca 4 banci americane sunt inchise

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 10:59
1333 citiri
Inca 4 banci americane sunt inchise
Community Bank of Colorado /Sursa: aspenbusinessjournal.com

Autoritatile de reglementare au inchis, vineri, 4 noi banci in Statele Unite, ajungandu-se astfel la un numar de 84 de banci inchise in decursul acestui an.

Cea mai mare dintre bancile aflate in faliment este Community Banks of Colorado, o unitate bancara cu peste un miliard de dolari in active si depozite, care poate fi considerata esecul bancar al anului, scrie Reuters.

Depozitele si activele bancii, intrate in faliment din cauza unei subcapitalizari severe ce dura din luna iulie, au fost preluate de banca Midwest.

Printre celelalte banci in stare de faliment se afla 2 banci din Georgia si una din Florida.

In Georgia, bancile inchise de autoritatile de reglementare au fost Community Capital Bank din Jonesboro si Decatur Frist Bank din Decatur, ambele cu active de peste 170 milioane de dolari. Depozitele si activele acestora au fost preluate de State Bank, Macon si respectv Fidelity Bank din Atlanta.

In Florida, autoritatile de reglementare au inchis banca Old Harbour, cu sediul in Clearwater, si au stabilit ca United Bank of Boca Raton sa cumpere toate actiunile bancii falimentare, in valoare de 217,8 milioane de dolari.

Falimentul celor 4 banci americane a costat FDIC (Depozitul Federal de Asigurare a Corporatiilor) in jur de 358,8 milioane de dolari, esecul bancii din Colorado costandu-i cel mai mult, 224,9 milioane de dolari.

Majoritatea bancilor care au dat faliment in acest an au avut active in valoare de mai putin de un miliard, ilustrand problemele cu care se confrunta bancile mici. Cu toate acestea, FDIC se asteapta ca anul acesta, numarul esecurilor sa fie mai mic decat cel din 2010, cand au fost inchise 157 de banci.

#faliment banci mici SUA, #faliment Community Bank Colorado , #Banci internationale