IMM-urile, ajutate de BEI si bancile romanesti

Joi, 24 Mai 2012, ora 14:58
1172 citiri
IMM-urile, ajutate de BEI si bancile romanesti

Vicepresedintele BEI responsabil pentru Romania, Plutarchos Sakellaris, a declarat joi ca va avea in decursul acestui an intalniri cu oficiali din Romania pentru a vedea care este necesarul de finantare pentru economia Romaniei si ca BEI va semna contracte cu mai multe banci.

"Avem o relatie speciala cu BCR dar, desigur ca avem si alti parteneri aici, banci cu care avem legaturi din trecut, dar si cu banci cu care vrem sa incheiem parteneriate. Nu pot sa dzvalui numele lor pana nu semnam, in decursul anului o sa ne intalnim cu ministrul Finantelor si cu guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei. O sa vedem care este necesarul de finantare a acestor banci pentru sectorul IMM.

Nu avem o cota sau o limita. O sa vedem care este necesarul si ne angajam, acesta este un angajament fata de economia Romaniei ca noi vom fi aici ca sa finantam partea noastra din aceasta. Cand vorbesc de angajament ma refer la faptul ca o sa vedeti mai multe contracte semnate in decursul anului cu mai multe banci", a spus Plutarchos Sakellaris.

Banca Europeana de Investitii (BEI) si Banca Comerciala Romana (BCR) au semnat un acord de creditare de 50 milioane euro, pentru finantarea proiectelor care urmeaza a fi derulate de catre intreprinderile mici si mijlocii, companiile cu o capitalizare de piata medie si entitatile publice din Romania.

#BEI contracte finantare banci, #BEI BCR acord creditare , #Banci internationale