HSBC vrea sa vanda actiunile pe care le detine la asiguratorul nr. 2 in China

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 16:05
1218 citiri
HSBC vrea sa vanda actiunile pe care le detine la asiguratorul nr. 2 in China

Britanicii de la HSBC doresc sa-si vanda cu 9,3 miliarde de dolari participatia la asiguratorul chinez China Ping An, dorind astfel sa-si creasca profitabilitatea prin renuntarea la activele care nu sunt de baza.

HSBC a cheltuit 1,7 miliarde de dolari intre 2002 si 2005 pentru a obtine o participatie de 15,6% in Ping An Insurance, al doilea mare asigurator din China.

De la inceputul lui 2011, banca britanica a anuntat 41 de tranzactii, iar potentiala vanzare a actiunilor Ping An au sporit speculatiile ca alte active vor fi scoase la vanzare.

"Aceste vanzari sunt importante pentru HSBC, deoarece a anuntat ca va renunta la activele care nu sunt de baza. Intrebarea este daca va renunta si la actiunile detinute la Bank of Communications", a declarat Ivan Li, analist la Maybank-Kim Eng in Hong Kong.

HSBC detine 19,9% din Bank of Communications, a cincea mare banca din China, iar participatia este evaluata la 10,2 miliarde de dolari.

HSBC va obtine un profit inainte de taxe de pana la 6,5 miliarde de dolari in urma vanzarii participatiei detinute la Ping An, conform unei estimari a analistului Jim Antos, de la Mizuho Securities. Aceasta tranzactie va ajuta banca britanica sa-si majoreze indicele de adecvare a capitalului Tier 1 de la 13,1 la 13,6%.

HSBC intentioneaza sa renunte la 30.000 de angajati pana la sfarsitul anului viitor, sa se extinda pe pietele emergente si sa vanda active pentru a indeplini noile cerinte privind capitalul.

HSBC este o banca infiintata la Hong Kong si Shanghai in 1865 si traditional s-a concentrat pe piata asiatica. In prezent,HSBC are 7.500 de sucursale in peste 80 de tari si regiuni. Cu active de 2.720 miliarde de dolari, HSBC este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vanzari active banci, #crestere profitabilitate banci, #active HSBC, #actiuni HSBC China Ping An , #Banci internationale