Grupul italian Intesa Sanpaolo nu are nevoie de capital suplimentar

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 19:53
1043 citiri
Grupul italian Intesa Sanpaolo nu are nevoie de capital suplimentar
Sursa: abitareblog.it

Intesa Sanpaolo a anuntat ca nu are nevoie de capital suplimentar, in urma estimarilor cu privire la necesitatea recapitalizarii bancilor europene efectuate de Autoritatii Bancare Europene (EBA) efectuta la solicitarea Comisiei nationale pentru societati si bursa (Consob) din Italia.

"In cadrul stress testului din 30 iunie 2011, Grupul Intesa Sanpaolo a obtinut un procentaj de 10,2%, pentru o rata a fondurilor de nivel 1 (Core Tier 1) intr-un scenariu de criza. Acest procent s-ar micsora pana la 10% daca ar mai fi aplicati si alti indicatori de risc suplimentari si o crestere a provizioanelor CRD3, asa cum s-a cerut in exercitiul Autoritatii Bancare Europene", se spune in comunicat.

Tinand cont de marja de siguranta de capital calculata de Autoritatea Bancara Europeana pentru expunerea de risc a Grupului Intesa Sanpaolo la 30 iunie 2011, pe baza preturilor de pe piata la data de 30 septembrie 2011, rezultatul stress testului Core Tier 1 ratio ar fi in jur de 9,2%, peste nivelul minim stabilit la 9%.

"Acesta este un rezultat preliminar si orientativ. Va fi actualizat luand in considerare cifrele de la sfarsitul lunii septembrie 2011 si vor fi analizate de catre banci si Autoritatile de Supraveghere din domeniu", se mai arata in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Intesa Sanpaolo capital suplimentar , #Banci internationale