Francul elvetian, la a treia zi de devalorizare

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 21:24
3297 citiri
Francul elvetian, la a treia zi de devalorizare

Francul elvetian s-a devalorizat, vineri, pentru a treia zi la rand, in fata majoritatii monezilor, dupa ce guvernul a anuntat ca ia in considerare adoptarea unor noi masuri pentru a ajuta Banca Nationala in lupta impotriva supra-aprecierii monezii.

Guvernul a anuntat ca va lua in considerare fezabilitatea unor masuri de sustinere a Bancii Centrale, iar presedintele francez Nicolas Sarkozy a anuntat noi masuri pentru temperarea crizei din regiune. Pe lista masurilor Bancii Nationale ar putea fi inclusa si instaurarea unor dobanzi negative, care ar ajuta mentinerea unui raport de 1,2 franci fara de euro, limita impusa in septembrie, scrie Bloomberg.

"Credem ca actiunile speculative vor continua sa creasca raportul dintre euro si franc," a declarat Peter Rosenstreich, analist al bancii Squssquote. "Dobanzile negative sunt o idee interesanta dar, cel mai probabil, Banca Centrala va intervenii prin schimbarea de valuta."

Francul a scazut cu 0,1 procente pana la 1,2340 franci/euro si 0,7 procente fata de dolar.

Moneda elvetiana s-a depreciat cu 10 procente in ultimele trei luni, conform indicilor Bloomberg.

Banca Elvetiei a anuntat ca va vinde cantitati nelimitate de moneda pentru a mentine francul la limita impusa in septembrie.

#devalorizare franc, #franc elvetian curs valutar, #franc elvetian raport euro , #Banci internationale