Francezii de la Credit Agricole trebuie sa injecteze alte 700 mil euro in Emporiki Bank

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 12:20
1149 citiri
Francezii de la Credit Agricole trebuie sa injecteze alte 700 mil euro in Emporiki Bank

Banca franceza Credit Agricole ar putea aloca inca 600-700 milioane de euro pentru divizia sa din Grecia, Emporiki Bank, inainte de a o putea vinde.

Banca franceza, care incearca sa se retraga de pe piata din Grecia dupa ce bancile tarii au fost puternic afectate de criza datoriilor suverane, a injectat deja 2,3 miliarde de euro in divizia sa elena.

Banca Centrala a Greciei cere recapitalizarea cu inca 600-700 milioane de euro a subsidiarei elene ce apartine Credit Agricole, inainte de a aproba vanzarea, sustine "Wall Street Journal".

Credit Agricole va trebui, de asemenea, sa se angajeze ca-si va pastra pentru inca trei ani actuala linie de creditare catre Emporiki, estimata acum la aproximativ 1,9 miliarde de euro.

Un purtator de cuvant al bancii franceze a refuzat sa comenteze informatia.

Cele trei banci elene interesate de achizitionarea integrala a Emporiki, National Bank of Greece, Alpha si Eurobank, au prezentat recent grupului bancar francez Credit Agricole ofertele lor revizuite iar vanzarea ar putea avea loc in urmatoarele zile.

Luna trecuta, directorul general al Credit Agricole, Jean-Paul Chifflet, a afirmat ca este posibil ca grupul francez sa pastreze un pachet de 10% din actiunile Emporiki.

Credit Agricole, al treilea mare grup bancar francez, a anuntat recent ca, in al doilea trimestru al acestui an, profitul sau net a inregistrat o scadere de 67% pana la 111 milioane de euro din cauza pierderilor de 370 milioane de euro la Emporiki si a deprecierii cu 427 milioane de euro a participatiei sale la Intesa Sanpaolo SpA.

Veniturile inregistrate de Credit Agricole in al doilea trimestru au scazut cu 14% pana la 4,75 miliarde de euro.

La sfarsitul lunii iunie, Banca Nationala a Romaniei (BNR) si-a dat acordul pentru cumpararea pachetului de actiuni ale subsidiarei Emporiki Bank din Romania de catre Credit Agricole S.A. Numele oficial al bancii va fi schimbat in Credit Agricole Bank Romania, dupa ce vor fi indeplinite toate formalitatile legale necesare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Credit Agricole vanzare Emporiki, #Credit Agricole injectie Emporiki , #Banci internationale