Fitch retrogradeaza ratingul bancii J.P. Morgan Chase dupa pierderile anuntate

Sambata, 12 Mai 2012, ora 16:57
1294 citiri
Fitch retrogradeaza ratingul bancii J.P. Morgan Chase dupa pierderile anuntate

Agentia de rating Fitch a anuntat ca retrogradeaza ratingul celei mai mari banci americane, J.P. Morgan Chase, ca semn de ingrijorare pentru lichiditatile acesteia dupa pierderile masive anuntate vineri.

Ratingul pe termen lung si cel de soliditate financiara au fost coborate la 'A+' fata de 'AA-' si agentia de evaluare a plasat aceste note sub perspectiva negativa, fapt ce inseamna ca ar putea sa le retrogradeze din nou pe termen scurt.

"Fitch considera ca dimensiunea pierderilor este controlabila. Acestea fiind spuse, amploarea pierderilor si faptul ca aceste pozitii nu pot fi lichidate rapid implica o pierdere de lichiditati", motiveaza agentia intr-un comunicat.

"Aceasta ridica, de asemenea, semne de intrebare in legatura cu apetitul pentru risc al J.P. Morgan Chase, cadrul sau de gestionare a riscurilor, practicile sale si supravegherea sa', adauga Fitch, care concluzioneaza ca 'riscurile potentiale pentru reputatia' bancii nu mai corespund ratingului 'AA-".

Contractele futures pe actiunile bancii au scazut vineri cu 9% dupa inchiderea bursei americane ca urmare anuntului facut joi cu privire la o pierdere surprinzatoare de doua miliarde de dolari in urma tranzactiilor de produse financiare derivate.

#Fitch JP Morgan Chase, #rating JP Morgan Chase, #pierderi JP Morgan Chase , #Banci internationale