Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fitch retrogradeaza ratingul bancii J.P. Morgan Chase dupa pierderile anuntate

Fitch retrogradeaza ratingul bancii J.P. Morgan Chase dupa pierderile anuntate


Agentia de rating Fitch a anuntat ca retrogradeaza ratingul celei mai mari banci americane, J.P. Morgan Chase, ca semn de ingrijorare pentru lichiditatile acesteia dupa pierderile masive anuntate vineri.

Ratingul pe termen lung si cel de soliditate financiara au fost coborate la 'A+' fata de 'AA-' si agentia de evaluare a plasat aceste note sub perspectiva negativa, fapt ce inseamna ca ar putea sa le retrogradeze din nou pe termen scurt.

"Fitch considera ca dimensiunea pierderilor este controlabila. Acestea fiind spuse, amploarea pierderilor si faptul ca aceste pozitii nu pot fi lichidate rapid implica o pierdere de lichiditati", motiveaza agentia intr-un comunicat.

"Aceasta ridica, de asemenea, semne de intrebare in legatura cu apetitul pentru risc al J.P. Morgan Chase, cadrul sau de gestionare a riscurilor, practicile sale si supravegherea sa', adauga Fitch, care concluzioneaza ca 'riscurile potentiale pentru reputatia' bancii nu mai corespund ratingului 'AA-".

Contractele futures pe actiunile bancii au scazut vineri cu 9% dupa inchiderea bursei americane ca urmare anuntului facut joi cu privire la o pierdere surprinzatoare de doua miliarde de dolari in urma tranzactiilor de produse financiare derivate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1208 ori