Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Eurobank a finalizat achizitia Postbank si Proton Bank

Eurobank a finalizat achizitia Postbank si Proton Bank


Eurobank, a patra mare banca din Grecia, a finalizat luni seara achizitionarea New Hellenic Postbank (TT) si Proton Bank de la Fondul de Stabilitate Financiara al Greciei (HSFS), cea mai recenta actiune de consolidare a sistemului bancar elen, afectat de criza datoriilor, transmite Reuters.

"Decizia finala a tinut cont de conditiile ofertei Eurobank, maximizarea pe termen lung a beneficiilor pentru intreg portofoliul HFSF, precum si de stabilitatea sistemica. Pretul oferit va fi platit in actiuni Eurobank, care vor fi emise pentru acest scop", a anuntat Fondul de Stabilitate Financiara al Greciei.

Institutia a ales Eurobank pentru achizitionarea Postbank si Proton Bank ca parte a eforturilor de a forma banci mai solide, mai bine capitalizate, care sa ajute Grecia sa revina pe crestere, dupa sase ani de recesiune.

Vanzarea Postbank si Proton Bank pana in 15 iulie era una dintre conditiile impuse de Fondul Monetar International, Banca Central Europeana si Comisia Europeana in schimbul urmatoarei transe din pachetul de asistenta financiara de 240 miliarde de euro.

Si Proton, o banca mai mica, detinuta integral de HSFS, a fost achizitionata tot de Eurobank, pentru suma simbolica de un euro. HSFS va contribui cu o injectie de numerar de 395 milioane de euro la majorarea capitalului proton, inainte de finalizarea tranzactiei.

"Achizitionarea Hellenic Postbank si Proton Bank este extrem de importanta, obiectivul nostru ramane reprivatizarea Eurobank", a declarat seful grupului bancar elen, Christos Megalou.

Activele totale ale bancii vor creste cu 23%, la 79,4 miliarde de euro, in urma finalizarii achizitiilor.Economiile combinate de costuri se vor ridica la 200 milioane de euro anual pana in 2015, sustine Eurobank.

Tranzactiile urmeaza sa fie supuse de autoritatile de reglementare si supervizare din Grecia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1234 ori