Euro recupereaza teren in fata dolarului

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 16:55
1079 citiri
Euro recupereaza teren in fata dolarului

Moneda euro a recuperat din pierderile inregistrate in raport cu dolarul si s-a apreciat pana la un curs valutar de 1.369 dolari pentru 1 euro.

In urma aplicarii masurilor de austeritate din Italia, moneda unica europeana a castigat un avans in fata dolarului, relateaza Bloomberg.

"Am vazut o imbunatatire a perceptiei", remarca Jeremy Stretch, director executiv in cadrul Imperiam Bank of Commerce, din Londra.

"Piata isi pune sperantele in guvernul tehnocratilor care vor detine puterea in Grecia si Italia si in faptul ca acestia vor putea sa ia toate deciziile corecte", mai spune acesta.

Moneda euro a crescut cu 0.2% pana la 1.3639 dolari pentru un euro pe pietele din New York, in timp ce paritatea sa saptamanala a crescut cu 1.2%.

Cursul BNR de joi a fost de 4,3530 lei/euro.

Pentru dolarul american, BNR a afisat un curs de referinta de 3,1903 lei/dolar, cu 0,56% mai mic fata de nivelul de 3,2084 lei/dolar din sedinta anterioara.

Pe piata monetara, dobanzile pe termen foarte scurt au crescut fata de sedinta precedenta, situandu-se sub rata dobanzii de politica monetara, de 6% pe an.

#curs valutar euro, #cursul valutar , #Banci internationale