Directorul executiv demis de la Citigrup va primi bonusuri considerabile. Afla cat

Duminica, 11 Noiembrie 2012, ora 15:00
1355 citiri
Directorul executiv demis de la Citigrup va primi bonusuri considerabile. Afla cat

Vikram Pandit, directorul executiv Citigroup demis din functie, va primi 6,7 milioane de dolari despagubiri, insa va pierde o parte din beneficiile pachetului de bonusuri in valoare de 40 de milioane de dolari ce i-a fost promis pentru anul 2012.

John Havens, care si-a dat demisia luna trecuta din functia de director financiar, va primi bonificatii in valoare totala de 6,8 milioane de dolari in 2012, potrivit Bloomberg.

Citigroup este a treia banca ca marime din SUA dupa valoarea activelor.

"Pe masura progreselor pe care banca le-a facut in acest an, Citigroup a hotarat acordarea bonusurilor corespunzatoare si echitabile. Premiile la care nu mai au dreptul din punct de vedere legal au fost retinute", a declarat presedinte Citigroup Michael O'Neil.

Managementul bancii sub conducerea lui O'Neil a decis luna trecuta inlaturarea lui Pandit, in varsta de 55 de ani dupa mai bine de cinci ani in companie.

Citigroup l-a demis pe directorul general Vikram Pandit dupa ce a decis ca acesta a comis erori de management care au cauzat probleme in relatia cu regulatorii si au redus credibilitatea grupului financiar in fata investitorilor.

Pe langa bonusurile anuntate, Pandit si Havens vor primi, de asemenea, 17,6 milioane de dolari in actiuni si cash din pachetele de bonusuri anuale restante.

Pe de alta parte, Vikram Pandit a declarat ca nu regreta deciziile pe care le-a luat in cadrul mandatului sau.

"Este greu sa ma gandesc la lucruri pe care le-as fi facut diferit", a afirmat acesta intr-un interviu pentru Bloomberg.

El s-a referit la modul in care a condus compania in perioada crizei, care incepuse inainte ca el sa preia mandatul si la cum a reusit sa ramburseze pachetul de salvare de 45 de miliarde de dolari pe care Citigroup l-a primit de la guvernul american.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Pandid bonificatii, #Pandid demisie Citigroup bonusuri, #plata Citigroup Pandid , #Banci internationale