Deutsche Bank renunta la 7.000 de angajati, intr-o miscare ampla de reducere de costuri

Joi, 24 Mai 2018, ora 10:14
2600 citiri
Deutsche Bank renunta la 7.000 de angajati, intr-o miscare ampla de reducere de costuri
Foto: CC0 Creative Commons

Deutsche Bank a anuntat joi ca intentioneaza sa isi reduca efectivele mondiale la sub 90.000 de angajati, de la 97.000 de angajati in prezent, in cadrul unui vast plan de restructurare destinat reducerii costurilor si imbunatatirii rentabilitatii.

Cea mai mare banca germana a precizat ca reducerile de personal se vor intinde pe toate regiunile si activitatile, dar vor viza in special 25% din efectivele diviziei de investitii, in cazul caruia grupul vrea sa reduca expunerea cu 10%, sau 100 miliarde de euro, transmite Reuters.

"Ramanem atasati de activitatile noastre de finantare si investitii precum si de prezenta noastra internationala-suntem inflexibili cu privire la acest punct. Suntem alternativa Europei la finantare internationala si afacerile pe pietele de capital. Cu toate acestea, trebuie sa ne concentram pe ceea ce ne pricepem cel mai bine", a declarat directorul general Christian Sewing.

Aceste concedieri fac parte dintr-un set de masuri de ajustare a strategiei anuntate in aprilie, cu renuntarea la anumite activitati cu grad mare de risc amplasate in principal in SUA si Asia. Deutsche Bank intentioneaza sa se concentreze pe clientela din Europa si sa isi reduca costurile la mai putin de 23 miliarde de euro in acest an.

De la instalarea sa in luna aprilie la conducerea Deutsche Bank, Christian Sewing i-a avertizat pe angajatii celei mai mari banci germane ca urmeaza sa fie luate decizii dificile.

Deutsche Bank a inregistrat pierderi pentru al treilea an consecutiv, iar in prezent banca este sub presiune din partea agentiilor de rating. Standard & Poor's ar urma sa anunte pana la finele acestei luni daca doboara ratingul Deutsche Bank, pe care l-a plasat sub supraveghere in luna aprilie.

#locuri munca Deutsche Bank, #deutsche bank , #Banci internationale

Curs valutar

1 EUR = 4.9700 RON

-0.0037

1 USD = 4.5550 RON

-0.0139
  1. De ce aproape jumătate dintre femeile din România se pot aștepta la cele mai mici pensii