Deutsche Bank: profit de 1,1 miliarde de dolari

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 19:10
1170 citiri
Deutsche Bank: profit de 1,1 miliarde de dolari

Una dintre cele mai mari banci de investitii din Europa, Deutsche Bank, a raportat un profit de 777 de milioane de euro (1,1 miliarde de dolari), cu mult peste asteptarile analistilor, castigurile din operatiuni bancare compensand scaderea profitului din tranzactii bursiere, pe fondul crizei datoriilor din Europa.

Cu toate ca anul trecut, banca germana a afisat o pierdere de 1,21 miliarde de euro, anul acesta institutia a depasit estimarile economistilor, care preconizau un profit trimestrial de 343 milioane de euro.

CEO-ul bancii, Josef Ackermann, a precizat ca acest trimestru a fost unul din cele mai dificile de la prabusirea bancii americane de investitii Lehman Brothers la sfarsitul anului 2008.

"Pe parcursul celui de-al treilea trimestru, mediul de operare a fost mai dificil decat in orice moment de la sfarsitul anului 2008, condus de deteriorarea perspectivelor macro-economice si de turbulentele pietelor financiare", a declarat acesta.

Ackermann a precizat ca banca a "beneficial in mod semnifiativ de deciziile strategice luate pentru a recalibra si a scoata banca din zona de risc si totodata pentru cresterea contributiei veniturilor.

Mai mult, Deutsche Bank a avut castig de cauza prin toate deciziile luate care au ajutat-o sa-si concolideze pozitia de capital, de lichiditate si de finantare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#deutsche bank profit, #deutsche bank ceo josef ackermann, #banci germane , #Banci internationale