Deutsche Bank a adoptat o politica de bonusuri mai severa

Luni, 27 August 2012, ora 15:34
1129 citiri
Deutsche Bank a adoptat o politica de bonusuri mai severa

Cea mai mare banca comerciala germana, Deutsche Bank, a confirmat luni o informatie publicata anterior in Financial Times, potrivit careia banca a adoptat o politica mai severa privind bonsurile, transmite AFP.

"Pot sa va confirm ca la inceputul anului am schimbat regulile referitoare la actiunile detinute de cadrele bancii", a declarat un purtator de cuvant de la Deutsche Bank.

Aceste reguli se aplica noilor angajati care au actiuni pe care le-au dobandit in perioada in care lucrau la o alta banca. Conform noilor reguli acesti angajati vor pierde actiunile primite de la fostul angajator. Pana acum aceste actiuni erau considerate drept intangibile.

Purtatorul de cuvant a precizat insa ca in mod normal noii angajati primesc actiuni Deutsche Bank in schimbul titlurilor pierdute.

Potrivit expertilor consultati de Financial Times este vorba de o practica neobisnuita, daca nu unica, in lumea bancara, dar care ar putea deveni un model de urmat si pentru alte mari grupuri bancare.

Dupa criza financiara din 2008, bancile europene sunt presate de investitori, lideri politici si autoritatile de reglementare sa-si responsabilizeze mai mult angajatii, in special in cazul bancilor de investitii, prin legarea bonusurilor lor de rezultatele pe termen lung ale bancii.

#Deutsche Bank bonusuri angajati, #Deutsche Bank banca europeana, #Deutsche Bank actiuni , #Banci internationale