Cum a reusit JP Morgan sa propulseze leul la maximul ultimelor 11 luni

Miercuri, 16 Ianuarie 2013, ora 11:20
2387 citiri
Cum a reusit JP Morgan sa propulseze leul la maximul ultimelor 11 luni
Sursa foto: The Guardian

JP Morgan a reusit sa propulseze leul la maximul ultimelor 11 luni, cu un anunt. Grupul financiar va include obligatiunile Romaniei in indicele bancii pentru bondurile guvernamentale de pe pietele emergente.

Romania ar putea fi inclusa, de la 1 martie, in indicele JPMorgan GBI-EM Index Series, se arata intr-o nota a JP Morgan. Aceasta includere, care trebuie inca sa fie stabilita definitiv, va avea loc treptat, pe parcursul a trei luni, pana la 1 mai.

Ponderea Romaniei in indicele GBI-EM Global Diversified, la sfarsitul acestei perioade, este estimata la 0,54%, potrivit bancii.

Ce inseamna indicele JPMorgan pentru leu?

"Includerea Romaniei in indicele JP Morgan al obligatiunilor va atrage un flux mare din partea investitorilor straini, mai ales avand in vedere detinerile reduse de obligatiuni locale ale non-rezidentilor", a declarat Esther Law, analist la Societe Generale in Londra.

Leul s-a apreciat pe piete cu 1%, la 4,3432 unitati pentru un euro, cel mai ridicat nivel de inchidere inregistrat dupa 3 februarie anul trecut.

Randamentul obligatiunilor in euro ale Romaniei cu maturitate in iunie 2019 a scazut cu 0,06 puncte procentuale, la 3,819%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#JP Morgan obligatiuni leu, #curs valutar leu, #JP Morgan leu , #Banci internationale