Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Criza bancilor continua: UBS concediaza peste 10.000 de angajati

Criza bancilor continua: UBS concediaza peste 10.000 de angajati


UBS, cea mai mare banca din Elvetia, va concedia 10.000 de angajati la nivel mondial, adica aproximativ 16% din personalul de 63.250 de persoane, pe care il avea la sfarsitul lui iunie 2012.

Disponibilizarile se vor face, probabil, pe parcursul mai multor trimestre si vor fi in majoritate din cadrul diviziei de investitii, a declarat o sursa Bloomberg. Banca urmeaza sa-si publice rezultatele financiare la sfarsitul lui octombrie.

Sergio Ermotti, directorul general al bancii, trebuie sa faca restructurari in contextul in care atat UBS, cat si Credit Suisse, intampina presiuni din partea regulatorilor bancari elvetieni pentru a-si spori capitalul si a-si reduce operatiunile de trading si investitii.

"Au jucat in pierdere. Nu a fost vina lor, pur si simplu au incercat sa se catere pe 'muntele' nepotrivit'", a declarat Terry Connelly, om de afaceri si fost decan al Ageno School of Business a Universitatii Golden Gate din san Francisco.

Potrivit acestuia, a fost foarte dificil pentru aceste afaceri sa fie profitabile, in conditiile unor costuri fixe ridicate si a unei cereri scazute si, de aceea, aceste sectoare trebuie sa se contracte si mai mult.

"UBS este un micro-cosmos pentru industrie", afirma Mark Williams, care preda la Boston University School of Management, in legatura cu ce se intampla la banca elvetiana. "Modelul de afaceri al sectorului bancar se schimba si trebuie sa aruncam o privire catre structura costurilor, trebuie sa ne uitam spre castiguri si trebuie sa facem reajustari", a mai precizat acesta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1478 ori