Criza bancilor continua: UBS concediaza peste 10.000 de angajati

Sambata, 27 Octombrie 2012, ora 11:24
1698 citiri
Criza bancilor continua: UBS concediaza peste 10.000 de angajati

UBS, cea mai mare banca din Elvetia, va concedia 10.000 de angajati la nivel mondial, adica aproximativ 16% din personalul de 63.250 de persoane, pe care il avea la sfarsitul lui iunie 2012.

Disponibilizarile se vor face, probabil, pe parcursul mai multor trimestre si vor fi in majoritate din cadrul diviziei de investitii, a declarat o sursa Bloomberg. Banca urmeaza sa-si publice rezultatele financiare la sfarsitul lui octombrie.

Sergio Ermotti, directorul general al bancii, trebuie sa faca restructurari in contextul in care atat UBS, cat si Credit Suisse, intampina presiuni din partea regulatorilor bancari elvetieni pentru a-si spori capitalul si a-si reduce operatiunile de trading si investitii.

"Au jucat in pierdere. Nu a fost vina lor, pur si simplu au incercat sa se catere pe 'muntele' nepotrivit'", a declarat Terry Connelly, om de afaceri si fost decan al Ageno School of Business a Universitatii Golden Gate din san Francisco.

Potrivit acestuia, a fost foarte dificil pentru aceste afaceri sa fie profitabile, in conditiile unor costuri fixe ridicate si a unei cereri scazute si, de aceea, aceste sectoare trebuie sa se contracte si mai mult.

"UBS este un micro-cosmos pentru industrie", afirma Mark Williams, care preda la Boston University School of Management, in legatura cu ce se intampla la banca elvetiana. "Modelul de afaceri al sectorului bancar se schimba si trebuie sa aruncam o privire catre structura costurilor, trebuie sa ne uitam spre castiguri si trebuie sa facem reajustari", a mai precizat acesta.

#criza sector bancar, #concedieri banci, #concedieri UBS , #Banci internationale