Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Credit Suisse: Reduceri de costuri de inca un mld. de dolari, pe fondul profitului in scadere

Credit Suisse: Reduceri de costuri de inca un mld. de dolari, pe fondul profitului in scadere


Credit Suisse a anuntat ca intentioneaza sa-si scada costurile pana in 2015 cu inca un miliard de franci elvetieni (aproximativ 1,07 miliarde de dolari), dupa o scadere a profitului pe trimestrul trei la mai putin de jumatate.

Desi grupul elvetian anuntase deja in iulie ca doreste o scadere a costurilor cu trei miliarde de franci elvetieni, aceasta suma s-a marit cu o treime dupa anuntarea rezultatelor financiare pe trimestrul trei, arata Mediafax.

Banca, aflata in proces de concediere a 3.500 de angajati, 7% din personal, nu a precizat numarul de posturi care vor fi desfiintate suplimentar pentru atingerea noului obiectiv.

Profitul net a scazut cu 63% in trimestrul al treilea, la 254 milioane de franci, sub asteptarile analistilor, de 370 milioane de franci. Rezultatul a fost influentat de costuri exceptionale, in valoare de 1,05 miliarde de franci, rezultate din reevaluarea datoriei proprii.

Bancile pot inregistra castiguri daca valoarea datoriei lor scade, intrucat devine, teoretic, mai ieftin de rascumparat. De asemenea, au pierderi contabile daca valoarea datoriei creste.

Credit Suisse vinde proprietati imobiliare, emite obligatiuni convertibile in actiuni si taie cheltuielile ca parte a procesului de restructurare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1115 ori