Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Credit Suisse ar putea plati despagubiri de 2 miliarde dolari

Credit Suisse ar putea plati despagubiri de 2 miliarde dolari


Credit Suisse a fost obligata de un judecator american sa plateasca toate despagubirile, posibil de peste 2 miliarde dolari, care ar putea fi obtinute de detinatori de titluri care au dat in judecata banca in legatura cu o frauda la compania National Century Financial Enterprises.

Detinatorii de titluri sustin ca banca, ca agent de plasare, a stiut sau ar fi trebuit sa stie de o frauda de 2,9 miliarde de dolari care a dus la falimentul companiei National Century, specializata in finantarea entitatilor medicale, in 2002.

In urma fraudei, 10 directori ai National Century au fost condamnati penal, iar directorul general al companiei, Lance Poulsen, executa o pedeapsa de 30 de ani de inchisoare.

"Clientii nostri sunt nerabdatori sa prezinte cazul in fata juriului. Vom cere ca atat Credit Suisse cat si Poulsen sa fie raspunzatori pentru pagubele de 1,5 miliarde de dolari suferite in urma investitilor legate de National Century", a declarat avocata Kathy Patrick.

Ea a adaugat ca dobanzile vor majora valoarea despagubirilor la peste 2 miliarde de dolari.

Credit Suisse sustine ca partea de despagubiri care ar trebui suportate de Poulsen, dar care este insolvabil, ar trebui impartite intre banca si alti acuzati care au incheiat intelegeri cu reclamantii, si nu sa fie suportate integral de institutie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1137 ori