Credit Agricole va concedia inca 1.400 de oameni in acest an

Luni, 25 Februarie 2013, ora 12:19
1728 citiri
Credit Agricole va concedia inca 1.400 de oameni in acest an
Foto: Euronews

Cel de al treilea grup bancar francez ca marime isi va reduce numarul posturilor din organigrama cu 1.400 in acest an, urmand sa angajeze mai putine persoane decat numarul pozitiilor eliberate prin pensionari.

Astfel, bancile regionale care controleaza banca preconizeaza recrutarea a doar 2.707 de persoane in locul celor 4.125 de angajati care urmeaza sa plece in 2013, scrie publicatia franceza Les Echos, conform Reuters.

"Daca se vor pensiona mai multi angajati in 2013, ei ar putea sa nu fie toti inlocuiti deoarece continuam sa gestionam cu atentia situatia", a declarat Camille Beraud, seful federatiei care controleaza Credit Agricole.

Ce planuri are Credit Agricole

Al treilea grup bancar francez a raportat pentru 2012 pierderi de 6,47 miliarde de euro (8,7 miliarde de dolari), cele mai mari de la listarea la bursa in 2001, din cauza taxelor achitate la vanzarea subsidiarei din Grecia, Emporiki Bank.

Directorii Credit Agricole au anuntat ca decizia neasteptata a autoritatilor franceze de a nu permite deducerea taxelor solicitata de Credit Agricole in urma vanzarii Emporiki au provocat bancii franceze deprecieri de 4,53 miliarde de euro in trimestrul patru din 2012.

Credit Agricole a lansat un plan strategic pe trei ani, care va duce la economii de 650 de milioane de euro. Banca a anuntat ca nu va plati dividende pentru 2012.

La inceputul acestei luni, Credit Agricole a anuntat finalizarea vanzarii subsidiarei sale din Grecia, Emporiki, catre banca elena Alpha Bank. Ca si alte banci, Credit Agricole vinde active si isi eficientizeaza activitatea pentru a indeplini reglementarile mai stricte privind capitalul.

Conform acordului, Alpha Bank va prelua Emporiki Bank, la pretul simbolic de un euro.

De asemenea, Credit Agricole s-a angajat sa realizeze o recapitalizare prealabila a fostei sale filiale cu 550 de milioane de euro inainte de vanzare si, in plus, va subscrie 150 de milioane de euro obligatiuni convertibile emise de Alpha Bank.

Anul trecut, Banca Nationala a Romaniei (BNR) si-a dat acordul pentru cumpararea pachetului de actiuni ale subsidiarei Emporiki Bank din Romania de catre Credit Agricole S.A.

#concedieri Credit Agricole, #concedieri banci, #restructurare sector bancar , #Banci internationale