Claudiu Doltu: Uniunea bancara este un obiectiv bun

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 18:27
1503 citiri
Claudiu Doltu: Uniunea bancara este un obiectiv bun

Secretarul de stat in ministerul de Finante Claudiu Doltu sustine ca uniunea bancara este un obiectiv bun, dar atrage atentia ca exista multe semne de intrebare legate de acest proiect.

"Cat de realist este calendarul sugerat de Comisie (introducerea supravegherii bancare unice sub egida Bancii Centrale Europene de la 1 ianuarie 2013 pentru bancile ce beneficiaza de sprijin public, extins la bancile sistemice de la jumatatea anului viitor, urmand ca, de la 1 ianuarie 2014, toate cele 6000 de banci din zona euro sa faca obiectul supravegherii BCE) si cum se vor imparti atributiile de supraveghere intre autoritatea de supraveghere la nivelul UE si autoritatile nationale.

De asemenea, ramane de vazut cum se va asigura echilibrul intre drepturi si obligatii pentru statele din afara zonei euro si cum se va evita discriminarea tarilor din afara zonei euro in raport cu cele din zona euro", a declarat Doltu.

In opinia sa, este necesar de clarificat cum se vor implica autoritatile fiscale din tarile UE in asigurarea resurselor bugetare necesare rezolvarii consecintelor generate de banci-problema.

"Nu in ultimul rand, suntem interesati sa participam la intregul proces de dezvoltare si adoptare a eventualelor decizii, chiar daca, in acest moment, nu facem parte din zona euro", a conchis secretarul de Stat.

#uniune bancara, #claudiu doltu, #Claudiu Doltu uniune bancara , #Banci internationale