China permite bancilor sa acorde mai multe credite

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 19:47
1151 citiri
China permite bancilor sa acorde mai multe credite

Guvernul de la Beijing le permite bancilor sa acorde mai multe credite, in primul trimestru, pentru a stimula cresterea consumului si implicit pentru a contribui la cresterea economica.

Creditorii pot permite cresterea imprumuturilor noi cu un maximum de 5 procente, fata de anul trecut, arata surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg. Pe de alta parte, China Banking Regulatory Commission (CBRZ) a declarat ca toti creditorii trebuie sa tina cont de riscurile datoriei publice.

Cresterea economica a Chinei a incetinit la 8,9% in trimestrul al patrulea, cel mai lent ritm din prima jumatate a anului 2009, in contextul in care criza datoriilor din Europa a temperat nivelul exporturilor.

Premierul chinez Wen Jiabao isi propune sa sustina extinderea economica fara marirea artificiala a preturilor la imobiliare sau a preturilor la consum.

"Guvernul pare sa se simt confortabil cu ritmul actual de incetinire si cu nivelul economic", apreciaza Chang Jian, economist in cadrul Barclays Capital din Hong Kong.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci china, #creditare banci China , #Banci internationale