Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

cedeaza si ultimul supravietuitor

Cea mai mare banca privata a Germaniei se restructureaza radical

Cea mai mare banca privata a Germaniei se restructureaza radical


Ultima mare institutie de credit a Europei nesupusa inca unui proces de restructurare, Deutsche Bank, se vede nevoita sa faca acest pas in urma unor scandaluri care au afectat imaginea companiei.

La sfarsitul saptamanii trecute, banca germana a anuntat ca va intra intr-un proces reorganizare in incercarea de a-si recapata credibilitatea si a creste profitul, anunta postul BBC.

Decapitari la varf

Cea mai mare banca privata a Germaniei ar urma sa fie impartita in mai multe divizii, lucrul acesta anuntand si o indepartare a unor directori din interiorul institutiei.

Presedintele Paul Achleitner a facut referire la "o reorganizare fundamentala" care necesita luarea unor masuri dure.

In vara, Deutsche Bank a fost sanctionata cu 2,5 miliarde de dolari pentru rolul jucat in influentarea cursului dobanzii Libor.

Acum, noul director John Cryan este presat sa reorganizeze activitatea in interiorul institutie financiare pentru a reda credibilitatea acesteia in fata clientilor.

Asmenda primita in iunie a dus la indepartarea echipei de manageri Juergen Fitschen si Anshu Jain, acestia fiind inlocuiti cu Cryan.

Primele planuri ale noului director vizeaza separarea activitatii de vanzari si tranzactii, aceste departamente urmand sa se regaseasca in cadrul unei noi divizii denumita "Piete Globale", ce va fi condusa de Garth Richie, un director din interiorul companiei.

Segmentul corporate si investitii va intra in subordinea lui Jeff Urwin, un director recrutat in cursul acestui an de la JP Morgan, renuntandu-se la serviciile lui Colin Fan.

De altfel, Fan, fost director de investitii al Deutsche Bank, a ajuns vedeta pe internet dupa ce inregistrarea unei sedinte interne in care isi acuza subordonatii ca ar fi "laudarosi, indiscreti si vulgari" a ajuns virala.

Michele Faissola, Stephan Leithner, Stefan Krause si Henry Ritchotte sunt numele celorlalti patru directori din interiorul bancii care vor fi pusi pe liber in perioada imediat urmatoare.

Renunta la activele neperfomante

Deutsche Bank este ultima dintre marile banci europene care recurge la restructurare si reducerea costurilor in incercarea de a maximiza profitul institutiei.

Cryan a anuntat ca este gata sa renunte si la unele subsidiare care se dovedesc neperfomante, asa cum este Postbank, un serviciu de credit in sectorul retail din Germania.

Scapand de Postbank si alte cateva afaceri neprofitabile, cifra angajatilor Deutsche Bank ar urma sa se reduca cu aproape un sfert. In prezent banca numara 98.000 de angajati.

La inceputul acestei luni, oficialii Deutsche Bank au anuntat ca pierderile pe al treilea trimestru al acestui an s-ar putea ridica la 6,2 miliarde euro, ceea ce ar insemna o taiere a dividendelor pentru actionari.

Rezultatele financiare pe trimestrul al treilea vor fi facute publice pe 29 octombrie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1986 ori