Cea mai mare banca din Rusia vrea sa concedieze 30.000 de angajati in urmatorii cinci ani

Marti, 12 Noiembrie 2013, ora 15:43
1114 citiri
Cea mai mare banca din Rusia vrea sa concedieze 30.000 de angajati in urmatorii cinci ani

Sberbank, cea mai mare banca din Rusia, controlata de stat, intentioneaza sa concedieze 30.000 de angajati, dintr-un total de 250.000, si sa inchida peste 3.600 de sucursale in urmatorii cinci ani pentru a reduce costurile.

Programul de reducere a cheltuielilor ar trebui sa ajute banca sa-si dubleze profitul si activele pana la sfarsitul anului 2018, potrivit unor documente transmise presei inaintea unei prezentari sustinute de directorul general al Sberbank, Herman Gref.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut marilor companii de stat sa-si imbunatateasca eficienta prin reduceri de costuri, inclusiv concedieri, dupa sase trimestre consecutive de incetinire a cresterii economice.

Sberbank, cu o retea de 18.400 de sucursale, nu are planuri pentru achizitii in urmatorii ani, a spus Gref.

"Strategia Sberbank este foarte ambitioasa si agresiva. Estimeaza o crestere foarte puternica a profitului. Intentioneaza sa-si sporeasca eficienta in timp ce scad costurile. Aceasta strategie va sustine actiunile", a declarat Mark Rubinstein, seful diviziei de cercetare la firma IFC Metropol, din Moscova.

Actiunile Sberbank au crescut pe bursa de la Londra cu pana la 1,4% dupa declaratiile lui Gref, evaluand banca la 67,7 miliarde de dolari.

#Sberbank banca Rusia, #concedieri Sberbank, #reducere costuri banci Rusia, #sector bancar Rusia , #Banci internationale