Britanicii vor un alt statut in UE: Bancile locale scapa de supravegherea BCE

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 14:44
1270 citiri
Britanicii vor un alt statut in UE: Bancile locale scapa de supravegherea BCE

Marea Britanie nu va permite ca bancile sa fie supravegheate de Banca Centrala Europeana (BCE), a declarat presedintele Autoritatii pentru Servicii Financiare, Adair Turner.

"Marea Britanie nu are nevoie si nu va fi parte a uniunii bancare din zona euro", a afirmat Adair Turner, care este candidat pentru functia de guvernator al Bancii Angliei, conform Mediafax.

Banca Angliei organizeaza concurs pentru postul de guvernator

Banca Centrala Europeana (BCE) va deveni de la 1 ianuarie 2014 autoritatea suprema de supraveghere a bancilor din zona euro, potrivit unui proiect care trebuie semnat de toate cele 27 de state membre UE.

BCE devine autoritatea suprema de supraveghere a bancilor

Noul statut al BCE reprezinta un pas necesar pentru acordarea de ajutoare financiare direct de la fondul de urgenta al zonei euro.

Banca Centrala Europeana (BCE) doreste ca tarile din afara zonei euro care vor participa la uniunea bancara planificata de statele zonei euro sa aiba aceleasi drepturi cu acestea din urma, a declarat presedintele BCE, Mario Draghi, citat de EUobserver.

BCE vrea drepturi egale in uniunea bancara pentru tarile din afara zonei euro

Ministrii de Finante au admis ca este putin probabil ca UE sa implementeze noul regim de reglementare pana la inceputul anului urmator, asa cum se spera initial. Orice intarziere inseamna o asteptare mai lunga pentru Spania, care ar vrea sa lase Mecanismului European de Stabilitate salvarea sectorului financiar spaniol.

Bancile si oficialii din Marea Britanie sunt ingrijorati ca noile atributii de supervizare ale Bancii Centrale Eurpene ar putea afecta bancile din aceasta tara, prin impunerea unor reglementari diferite de cele ale rivalelor europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BCE supraveghere banci, #Marea Britanie supraveghere banci, #BCE banci Marea Britanie , #Banci internationale