Bernanke, unul dintre sustinatorii miscarii "Sa ocupam Wall Street"

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 08:25
1475 citiri
Bernanke, unul dintre sustinatorii miscarii "Sa ocupam Wall Street"

Ben Bernanke, Seful Fed, si-a exprimat nemultumitrea fata de evolutia slaba a economiei, incercand astfel sa empatizeze cu protestatarii care marsaluiesc in sudul Manhattan-ului de saptamani intregi.

Seful Fed a recunoscut, in cadrul unei conferinte de dupa intalnirea bancii centrale, ca inegalitatile sociale din SUA s-au accentuat tot mai puternic in ultimii ani, insa a tinut sa sublinieze ca unii oameni castiga mult mai multi decat altii nu doar in SUA, ci si in alte societati.

Seful Fed a aparat, astfel, banca centrala in fata criticilor acide aduse de protestatarii miscarii "Sa ocupam Wall Street".

Reiterand o tema mai veche, Bernanke a declarat ca eforturile bancii centrale de a impiedica destramarea sistemului, atat in criza din 2008 cat si in acest moment, au fost doar o stradanie de a mentine un anumit grad de stabilitate in economia SUA, in niciun caz o oportunitate de a aloca bonusuri sanatoase pentru bancheri.

Revenirea anevoioasa a economiei Americii a starnit multa manie impotriva bancilor mari precum, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of America, Citigroup sau JPMorgan Chase si altele de talia lor. Aceste banci au raportat profituri si au acordat compensatii aproape la acelasi nivel cu cele din perioada pre-criza, spun americanii.

In cadrul intalnirii de miercuri, Rezerva Federala a insistat sa isi pastreze politica monetara actuala, refuzand sa lanseze o noua runda de relaxare cantitativa, numita QE3, pe care unii specialisti spun ca o vor lansa oricum,luand in considerare starea slabita a economiei.

Estimarile bancii centrale au fost din nou, dezamagitoare.

Estimarile privind cresterea economica pe termen lung au fost reduse pana la 2.4%-2.7%, de la valoarea de 2.5%-2.8%, estimata in luna iunie.

Mai mult, rata somajului pe termen lung va fi de 5.2%-6.0%, potrivit Fed, in crestere, raportat la estimarile din luna iunie de 5.2%-5.6%.

Estimarile de crestere economica pentru urmatorii ani au suferit, de asemenea, o reducere considerabila, dupa ultima analiza facuta de Fed.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sa ocupam Wall Street, #Ben Bernanke nemultumit, #seful Fed proteste , #Banci internationale