Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCE se va putea impotrivi fuziunilor bancare

BCE se va putea impotrivi fuziunilor bancare


BCE va avea drept de veto asupra oricarei fuziuni ale unor banci din viitoarea uniune bancara, se prevede in proiectul ce reglementeaza uniunea.

Regulatorii nationali vor anunta BCE in legatura cu orice achizitie a unei banci, cu cel putin 10 zile inainte ca intelegerea sa fie finalizata, anunta Bloomberg.

BCE va "decide daca se va opune achizitiei", se precizeaza in proiectul de reglementare a uniunii bancare pe care il pregateste Ciprul, care detine in acest moment Presedintia Uniunii Europene.

In plus, in cadrul BCE se va constitui un comitet care va monitoriza deciziile pe care aceasta le va lua in procesul de supraveghere a bancilor din uniunea bancara.


BCE vrea drepturi egale in uniunea bancara pentru tarile din afara zonei euro


Banca Centrala Europeana (BCE) doreste ca tarile din afara zonei euro care vor participa la uniunea bancara planificata de statele zonei euro sa aiba aceleasi drepturi cu acestea din urma, a declarat presedintele BCE, Mario Draghi, citat de EUobserver.

"Consideram ca statele UE din afara zonei euro ar trebui sa aiba aceleasi drepturi (in viitoarea uniune bancara) precum tarile membre euro. Trebuie sa vedem cum putem realiza din punct de vedere legal acest lucru, dar in aceasta directie lucram", a declarat Draghi, la Comisia pentru economie si afaceri monetare a Parlamentului European (PE).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1299 ori