BCE pune conditii pentru a modifica programul de austeritate impus Greciei

Duminica, 01 Iulie 2012, ora 18:28
1155 citiri
BCE pune conditii pentru a modifica programul de austeritate impus Greciei

Banca Centrala Europeana (BCE) este deschisa discutarii anumitor elemente ale programului de austeritate impus Greciei in schimbul ajutorului din partea partenerilor comunitari, a declarat Jorg Asmussen, membru in conducerea bancii.

"Am fost si suntem deschisi sa discutam anumite elemente ale acestui program, in masura in care punctele cheie sunt respectate", a afirmat Jorg Asmussen pentru publicatia elena Kathimerini.

El a adaugat ca daca premierul elen Antonis Samaras vrea modificarea masurilor referitoare la venituri si cheltuieli se poate discuta, dar cu conditia respectarii obiectivelor principale ale programului, care sa asigure cresterea competitivitatii si un nivel sustenabil al datoriilor.

Asmussen este asteptat luni la Atena la o conferinta pe tema crizei din zona euro.

Intrebat despre posibilitatea evocata de unii responsabili europeni, de amanare cu doi ani a indeplinirii obiectivelor bugetare, Asmussen a spus ca ar fi antrenata imediat necesitatea unei finantari suplimentare, din partea partenerilor din zona euro si FMI.

Asmussen a recunoscut ca toata lumea a subestimat "rapiditatea degradarii situatiei" in Grecia, dar a apreciat ca respectarea primului program de ajutor a fost "impiedicata de lipsa unui sprijin national larg".

El a reafirmat totodata preferinta BCE pentru mentinerea Greciei in zona euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BCE Grecia program austeritate, #Grecia program de austeritate, #bce Grecia , #Banci internationale