Barclays - Profit de 4 miliarde de lire in primele sase luni

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 10:30
1367 citiri
Barclays - Profit de 4 miliarde de lire in primele sase luni

Banca britanica Barclays, a anuntat vineri un profit pentru primul semestru de 4 miliarde de lire sterline si si-a cerut scuze pentru participarea in scandalul de manipulare a indicelui Libor.

"Ne cerem scuze pentru scandalul din ultimele saptamani si ne dam seama ca ne-am dezamagit clientii si actionarii", a declarat presedintele Marcus Agius, care a reafirmat si angajamentul bancii de a avea o rentabilitate a capitalului de 13%, scrie Reuters.

Barclays a anuntat un profit inainte de taxare de 4,2 miliarde de lire sterline pentru primele sase luni incheiate la finalul lunii iunie, peste media estimarilor analistilor care preziceau un profit de 3,8 miliarde de lire. Rezultatul este cu 13% peste cifrele inregistrate in aceeasi perioada a anului 2011.

Barclays si Libor

Barclays a primit cel putin 20 de cereri din partea traderilor de la bancile rivale si care se raporteaza la Euribor pentru a mari sau micsora ratele de schimb interbancare intre 2006 si 2008. Autoritatile care ancheteaza scandalul suspecteaza ca a existat o larga sustinere si din partea factorilor de deciziei si a politicienilor.

Alaturi de Barclays, Credit Agricole, HSBC, Deutsche bank si Societe Generale din Europa au fost, de asemenea, luate in vizor de autoritati. Conform intelegerii, motivele manipularii ratei Libor au fost castigurile comerciale si stabilitatea financiara a institutiilor bancare.

Scandalul Barclays - Libor: Inca patru banci grele ies la suprafata

Barclays a incercat sa scape de acuzatii, dar a trebuit sa plateasca o amenda de 290 milioane de lire sterline catre autoritatile din SUA si Marea Britanie.

Numeroase voci din piata financiara globala au cerut revizuirea sistemul care genereaza contracte de achizitii in valoare de 500 de miliarde de dolari, de la derivate, la credite ipotecare.

#rezultate financiare Barclays, #profit barclays, #Barclays Libor, #scanda Libor , #Banci internationale