Barclays, Deutsche Bank si Credit Suisse, retrogradate de S&P

Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 11:20
1576 citiri
Barclays, Deutsche Bank si Credit Suisse, retrogradate de S&P

Agentia de evaluare Standard & Poor's a retrogradat miercuri trei mari banci europene, Barclays Plc, Deutsche Bank AG si Credit Suisse Group AG, citand ingrijorarile cu privire la marimea portofoliilor din domeniul investment banking precum si impactul noilor reglementari.

Standard & Poor's a retrogradat toate cele trei banci pana la 'A' de la 'A plus' , perspectiva asociata fiind una stabila. In plus, in cazul bancii elvetiene UBS, agentia de evaluare a confirmat ratingul 'A/A-1' cu perspectiva stabila, transmite Bloomberg.

Intr-un comunicat de presa, S&P a precizat ca actiunea se datoreaza "riscurile crescute cu care se confrunta marile banci europene active pe piata de investment banking in conditiile in care organismele de reglementare si conditiile incerte de pe piata continua sa faca mai dificila activitatea in industrie".

Cele patru banci europene sunt printre cele mai expuse la o serie de propuneri care ar reduce veniturile din operatiunile de trading si investment banking. In plus, bancile trebuie sa stranga fonduri pentru a indeplini noile norme de capital, intr-un moment in care volatilitatea provocata de mediul economic dificil ar putea afecta castigurile.

"Consideram ca detinatorii de obligatiuni ai acestor banci se confrunta cu riscuri crescute, ca urmare a inaspririi reglementarilor in industria bancara, pietele globale fragile, economiile europene stagnante si crestere riscurilor juridice care apar ca urmare a crizei financiare", se arata in comunicatul S&P.

Potrivit agentiei de evaluare, operatiunile de investment banking asigura 40% din veniturile Barclays, a treia mare banca din Marea Britanie, iar riscurile cu care se confrunta acest tip aceste operatiuni este putin probabil sa se reduca pe termen mediu. Credit Suisse, a doua mare banca elvetiana, genereaza aproape jumatate din veniturile sale din investment banking.

Desi banca a luat masuri pentru a reduce riscurile si a majora capitalul se confrunta in continuare cu un nivel semnificativ de incertitudine. De asemenea, S&P considera ca Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, se confrunta cu o crestere a riscurilor provenite din operatiunile de investment banking.

Bancile din intreaga lume se confrunta cu o sporire a reglementarilor iar Rezerva Federala din SUA a anuntat marti ca bancile americane trebuie sa se astepte la noi reguli peste normele Basel III privind rezervele de capital.

#rating Deutsche Bank, #rating Barclays, #rating Credit Suisse, #rating banci Standard Poors , #Banci internationale