Barclays a primit o amenda record pentru manipularea preturilor la energie

Miercuri, 17 Iulie 2013, ora 11:46
1490 citiri
Barclays a primit o amenda record pentru manipularea preturilor la energie

Autoritatile federale americane din domeniul energiei au dispus o amenda record de 435 milioane de dolari impotiva bancii britanice Barclays, acuzand grupul financiar ca a manipulat preturile la electricitate in California si alte piete din vestul Statelor Unite.

Comisia Federala de Reglementare in domeniul Energiei a anuntat ca Barclays si patru dintre traderii bancii au manipulat indicii de pret pentru a obtine castiguri mai mari din contracte financiare de tip sap, potrivit Wall Street Journal.

Agentia federala poarta o campanie de verificare a activitatii bancilor pe piata energiei, deviind de la operatiunile traditionale de supraveghere a companiilor de utilitati si productie de energie.

Comisia a mai sanctionat in acest an o subsidara a bancii germane Deutsche Bank cu o amenda de 1,7 milioane de dolari pentru manipularea preturilor electricitatii in California.

California este cel mai mare stat american, cu o populatie de aproape 40 de milioane de locuitori.

Acuzatiile impotiva Barclays au fost facute publice in toamna anului trecut si au fost respinse de banca.

"Avand in vedere gravitatea neregulilor si lipsa oricarui efort din partea Barclays si a traderilor de a remedia situatia, am dispus penalitati de 435 milioane de dolari impotriva Barclays. Am constatat ca actiunile lor demonstreaza eforturi hotarate, coordonate si intentioate de a desfasura o schema de manipulare", se arata intr-un comunicat publicat marti de agentia de reglementare in domeniul energiei.

In replica, Barclays noteaza intr-un comunicat ca sanctiunea dispusa de agentie este nefundamentata si respinge din nou acuzatiile.

"Consideram ca activitatile noastre de trading au fost desfasurate in mod legitim, in conformitate cu legislatia aplicabila", se arata intr-un comunicat al bancii, in care se precizeaza ca institutia financiara a cooperat cu organele de ancheta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Barclays amenda record, #Barclays manipulare pret energie, #Barclays amenda , #Banci internationale