Bancile spaniole au luat de la BCE 337,2 mld. euro in iunie

Vineri, 13 Iulie 2012, ora 14:52
1295 citiri
Bancile spaniole au luat de la BCE 337,2 mld. euro in iunie

Imprumuturile nete acordate de Banca Centrala Europeana bancilor spaniole au atins nivelul record de 337,2 miliarde de euro in luna iunie, fata de 288 miliarde euro in luna mai, a anuntat vineri Banca centrala a Spaniei.

Bancile spaniole se indreapta din ce in ce mai mult spre fondurile oferite de BCE, in conditiile in care au dificultati in a strange bani de pe piata interbancara. Acest lucru a facut ca imprumuturile bancilor spaniole de la BCE sa atinga valori record in fiecare luna dupa februarie 2012.

Potrivit cifrelor oficiale, imprumuturile brute ale bancilor spaniole de la BCE au crescut la 365 miliarde euro in luna iunie de la 325 miliarde euro in luna mai, fiind responsabile pentru 30% din imprumuturile totale in zona euro. In schimb, depozitele bancilor spaniole la BCE au scazut la 27,99 miliarde dolari in luna iunie de la 36,83 miliarde euro in luna mai.

La inceputul acestei luni Spania a devenit cea de-a patra tara membra a zonei euro care a cerut in mod oficial ajutorul Uniunii Europene pentru a-si sprijini sectorul bancar.

Bancile spaniole vor beneficia de un prim imprumut, in valoare de 30 de miliarde de euro, la sfarsitul lunii iulie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci spaniole BCE, #imprumutui banci spaniole BCE, #BCE imprumuturi, #Spania sector bancar , #Banci internationale