Bancile, somate sa dea mai multe informatii despre expunerea lor la datoriile suverane europene

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 09:23
1527 citiri
Bancile, somate sa dea mai multe informatii despre expunerea lor la datoriile suverane europene

Autoritatea de reglementare a pietei financiare din SUA, Securities and Exchange Commission (SEC) a cerut bancilor sa faca publice mai multe detalii cu privire la expunerea lor la datoriile suverane europene, un factor important in falimentul recent al MF Global Holdings.

Reprezentantii SEC au declarat ca informatiile publice prezentate de institutiile financiare europene au fost inconsistente atat in substanta cat si in prezentare, informeaza Reuters.

Cei de la SEC au accentuat faptul ca acest lucru impiedica investitorii sa vada clar la ce riscuri se expun bancile, atat individual cat si unele fata de altele, si cum afecteaza expunerea la datoriile suverane rezultatele de operare.

SEC a cerut ca bancile sa dezvaluie expunerile directe si indirecte, separat in functie de tara si de tipul de expunere, suverana sau non-suverana, cat si detalii despre operatiunile de hedging.

In SUA, grijile cu privire la expunerea la datoriile europene se refera in principiu la Morgan Stanley si banca de investitii Jefferies Group.

In plus, MF Global a cerut sa fie pus sub protectia falimentului, pe fondul unei crize de lichiditate, stimulata de ingrijorarile investitorilor si clientilor in legatura cu cele 6,3 miliarde de dolari aflate in plasamente expuse la datoriile suverane ale Belgiei, Irlandei, Italiei, Portugaliei si Spaniei.

SEC incearca sa afle mai multe despre cum reduc bancile riscul de pierderi la credite, inclusiv la derivate, ceea ce ar putea reduce riscul de a se confrunta si pe viitor cu deficite de lichiditate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#datorii suverane europa, #MF Global faliment, #faliment broker, #banci datorii suverane , #Banci internationale