Bancile fug de Ungaria. Divizia maghiara a Banco Popolare s-a vandut la pret de vila

Marti, 02 Aprilie 2013, ora 14:14
1768 citiri
Bancile fug de Ungaria. Divizia maghiara a Banco Popolare s-a vandut la pret de vila

Grupul bancar italian Banco Popolare si cel ungar MagNet Hungarian Community Bank au semnat marti un acord referitor la transferul tuturor actiunilor Banco Popolare Hungary, divizia din Ungaria a bancii italiene, catre MagNet.

Tranzactia depinde de obtinerea aprobarilor necesare din partea autoritatilor de supervizare, a precizat Banco Popolare, informeaza portofolio.hu.

"In conformitate cu strategia Banco Popolare Group, aceasta tranzactie ne permite sa ne concentram pe operatiunile de pe piata bancara italiana", se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Pretul tranzactiei, 500.000 de euro, va fi platit in numerar si nu va avea un impact semnificativ asupra rezultatelor financiare ale Banco Popolare.

BP Hungary a fost achizitionata de Banco Popolare in 2007 si la finele lui 2012 avea active totale in valoare de 133 milioane de euro si o structura operativa formata din 10 sucursale si aproximativ 145 de angajati.

Si cea mai mare banca italiana, Intesa Sanpaolo, a anuntat luna trecuta ca ar putea sa-si reduca prezenta in Ungaria considerand ca tara vecina a devenit un "cosmar" pentru industria bancara. Bancile straine care activeaza pe piata din Ungaria se confrunta cu cea mai mare taxa bancara din Europa, un program anterior de reducere a poverii creditelor ipotecare in valuta si cresterea creditelor neperformante.

Luna trecuta, premierul Viktor Orban a declarat ca obiectivul guvernului de la Budapesta este sa creasca controlul investitorilor ungari asupra sectorului bancar local pana la cel putin 50%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci Ungaria, #vanzare banci Italia, #Banco Popolare Ungaria , #Banci internationale