Bancile europene incep sa taie din salariile sefilor

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 21:45
1269 citiri
Bancile europene incep sa taie din salariile sefilor
Salariile in banci scad

Credit Suisse, a doua cea mai mare banca din Elvetia, a scazut bonusurile bancherilor seniori, pentru anul 2011, cu 30%. Miscarea vine pe fondul crizei europene si a reglementarilor tot mai dure in ceea ce priveste salariile bancherilor.

Pentru unii manageri de la Credit Suisse, veniturile totale vor scadea cu aproximativ 20%, au declarat surse din banca pentru Bloomberg.com.

Institutiile financiare scad salariile managerilor dupa ce si-au vazut veniturile decimate de criza datoriilor suverane, dar si ca urmare a reglementarilor care limiteaza indemnizatiile din domeniu.

Morgan Stanley a scazut, de asemenea, lefurile bancherilor de investitii seniori si ale traderilor cu 20 - 30 de procente.

Credit Suisse intentioneaza sa plateasca o parte din bonusurile angajatilor pe 2011 sub forma de bonduri garantate de derivate, repetand o miscare din 2008, care a ajutat compania sa scape de activele cu grad mare de risc si sa pastreze valoare actiunilor angajatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#salarii mari banci, #banci mari europa, #reglementare salarii banci, #scadere salariu, #credit suisse, #morgan stanley , #Banci internationale