Bancile americane pregatesc un nou val de concedieri

Marti, 26 Februarie 2013, ora 17:15
1458 citiri
Bancile americane pregatesc un nou val de concedieri

JPMorgan Chase va concedia inca 4.000 de persoane in 2013, in contextul in care banca isi continua programul de reducere a costurilor cu un miliard de dolari.

Cele 4.000 de posturi care vor fi restructurate reprezinta peste 1% din totalul de 259.000 de angajati pe care ii are in prezent JPMorgan, se mentioneaza intr-un document al companiei, citat de Bloomberg.

Desi banca a reusit sa atinga un nivel record al profitului timp de trei ani consecutivi, pentru acest an previzioneaza o scadere a acestuia pe fondul unei concurente crescande ce mentine redusa rata dobanzii pentru creditele ipotecare.

Nivelul costurilor reprezinta "o importanta zona de interes pentru noi", sustin reprezentantii bancii in documentul postat pe pagina de internet proprie, adaugant ca se asteapta ca veniturile din segmentul de investitii sa ramana "relativ consistente".

Si Goldman Sachs se pregateste de reduceri de personal. Compania isi concediaza in fiecare an angajatii cel mai putin performanti. In general numarul lor se situeaza la aproximativ 5% din totalul posturilor, dar procentul va depinde si de randamentul segmentului pe care angajatii activeaza, scrie Reuters.

Concedierile din banci continua: CaixaBank renunta la 3.000 de angajati

Credit Agricole va concedia inca 1.400 de oameni in acest an

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#concedieri banci SUA, #restructurare sector bancar, #reducere costuri banci , #Banci internationale