Bancile americane platesc din greu pentru a scapa de acuzatii privind executarile silite

Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 08:39
1677 citiri
Bancile americane platesc din greu pentru a scapa de acuzatii privind executarile silite

Zece din cele mai mari banci si furnizori de servicii ipotecare din SUA au acceptat luni sa plateasca un total de 8,5 miliarde de dolari pentru a pune capat acuzatiilor ca au comis ilegalitati in procedurile de executare silita, transmite Reuters.

Organismele federale de reglementare au precizat ca cele zece companii, printre care se regasesc nume mari precum Bank of America, Citigroup, JPMorgan si Wells Fargo, au acceptat sa plateasca 3,3 miliarde de dolari in mod direct datornicilor care au fost prejudiciati si alte 5,2 miliarde de dolari sub forma asistenta pentru modificarea creditelor ipotecare.

Office of the Comptroller of the Currency, autoritatea bancara americana, si Rezerva Federala au precizat ca au acceptat acest acord pentru a veni in sprijinul consumatorilor mai rapid decat prin intermediul procedurilor de revizuire.

"A devenit clar ca derularea procesului pana la finalizarea procedurii de revizuire ar directiona fonduri dinspre consumatorii afectati si ar amana in mod inutil acordarea de compensatii pentru debitorii afectati", a declarat presedintele OCC, Thomas Curry.

In luna aprilie 2011, guvernul american le-a cerut organismelor federale sa revizuiasca actiunile de executare silita derulate in 2009 si 2010 pentru a stabili daca debitorii au fost afectati de o serie de erori comise de banci in timpul procedurilor de executare silita.

Conform acordului stabilit cu bancile, aproximativ 3,8 de debitori care au fost victime ale procedurilor de executare silita vor primi compensatii in numerar. In functie de tipul de erori la care au fost suspusi, debitorii pot primi compensatii care variaza de la cateva sute de dolari pana la 125.000 de dolari.

Celelalte companii implicate in aceasta solutionare sunt: Aurora, MetLife Bank, PNC, Sovereign, SunTrust si U.S. Bank.

#banci americane pagube datornici, #banci americane ilegalitati, #banci SUA executari silite , #Banci internationale