Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bancherii austrieci vor primi bonusurile consistente doar esalonat

Bancherii austrieci vor primi bonusurile consistente doar esalonat


Austria va restrictiona plata bonusurilor bancherilor care pornesc de la 30.000 de euro sau de la 25% din salariu. Astfel, angajatii vor incasa doar 60% din suma, urmand ca restul banilor sa fie esalonati pe parcursul a cinci ani.

In cazul bonusurilor care depasesc 150.000 de euro, sau 100% din salariul fix, plata imediata va fi limitata la 40%.

Masura se refera la bonusurile acordate angajatilor "risk buyers", care efectueaza operatiuni de risc, precum traderii si ofiterii de credite si va fi aplicata pentru prima oara platilor aferente anului 2012.

"Obiectivul este crearea unei strategii care sa aduca interesele proprii ale angajatilor in linie cu cele ale companiilor. Austria nu se compara cu Marea Britanie, dar exista domenii in care trebuie sa ne asiguram ca stimulentele acordate sunt corecte", a spus Ettl.

In 2011, bancile austriece au platit pentru 14 angajati, dintre care doi lucrau in strainatate, compensatii de peste un milion de euro, potrivit unui studiu al FMA efectuat in 26 de banci.

In aceste banci, 2.282 de angajati au fost incadrati in categoria "risk buyers", 30% din beneficiile lor salariale fiind platite sub forma de bonusuri.

Erste Group Bank, Raiffeisen Bank International si Bank Austria, divizie a UniCredit, sunt cele mai mari trei banci din Austria.

Noile reguli referitoare la bonusuri se aplica si subsidiarelor acestor banci din strainatate, inclusiv din Europa de Est, a precizat Ettl.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1134 ori