Banca Mondiala a inrautatit prognoza de crestere economica a Romaniei

Marti, 12 Iunie 2012, ora 20:47
1357 citiri
Banca Mondiala a inrautatit prognoza de crestere economica a Romaniei

Banca Mondiala a inrautatit prognoza de crestere economica a Romaniei pentru acest an de la 1,5%, nivel estimat anterior, la 1,2%, si a avertizat ca tarile in dezvoltare trebuie sa se pregateasca pentru o perioada lunga de volatilitate la nivel global si "vremuri mai grele".

Pentru anul urmator, Banca Mondiala a redus usor estimarea de crestere economica a Romaniei, de la 3%, cat anticipa in ianuarie, la 2,8%. Institutia internationala se asteapta la o accelerare a activitatii economice in 2014, cu un avans de 3,4%.

Ultimele prognoze de la FMI si Comisia Europeana privind cresterea economica a Romaniei in acest an sunt usor mai ridicate decat proiectia Bancii Mondiale.

Astfel, FMI se asteapta la un avans al PIB de 1,5%, iar Comisia Europeana de 1,4%.

"Þarile in dezvoltare ar trebui sa se pregateasca pentru o perioada lunga de volatilitate la nivelul economiei globale, prin acordarea unei atentii sporite startegiilor de dezvoltare pe termen mediu, in timp ce se pregatesc pentru vremuri mai grele.

O reinflamare a tensiunilor in statele dezvoltate din Europa a erodat increderea obtinuta in primele patru luni ale anului, perioada in care s-a inregistrat o revenire a activitatii economice si o reducere a aversiunii investitorilor fata de risc", potrivit raportului Perspective economice globale al Bancii Mondiale.

Pentru Bulgaria, Banca Mondiala a redus la jumatate estimarea de crestere economica in acest an, de la 1,2% in ianuarie la 0,6%. Prognoza privind avansul PIB in acest an a fost revizuita in jos si pentru Republica Moldova, de la 4% la 3%, precum si pentru Serbia, de la 1,5% la 0,5%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#prognoza crestere Banca Mondiala, #prognoza crestere economica Romania , #Banci internationale