Banca Japoniei nu va modifica dobanda de referinta

Joi, 12 Iulie 2012, ora 09:31
1482 citiri
Banca Japoniei nu va modifica dobanda de referinta

Banca centrala a Japoniei (BoJ) a decis joi sa nu modifice politica monetara si totodata si-a mentinut punctul de vedere potrivit caruia economia nipona isi revine treptat gratie cererii interne fara a fi nevoie de alte stimulente.

Asa cum se asteptau analistii, comitetul de politica monetara de la BoJ a decis, in unanimitate, sa mentina dobanda de referinta la un interval cuprins intre zero si 0,1%.

De asemenea, Banca centrala a Japoniei (BoJ) si-a mentinut estimarile potrivit carora exercitiul fiscal 2012 (care se va incheia in luna martie 2013) in cea de-a treia economie mondiala va inregistra o crestere de 2,2%, urmata de o crestere de 1,7% in exercitiul fiscal 2013.

"Activitatea economiei japoneze a inceput sa-si revina treptat pe masura ce cererea interna ramane sustinuta de cerere legata de reconstructie", dupa dezastrul de anul trecut, a anuntat BoJ intr-un comunicat.

Decizia Bancii centrale a Japoniei de a nu adopta noi masuri de stimulare i-a surprins pe unii dealeri care se asteptau la noi decizii de politica monetara dupa ce saptamana trecuta Banca Centrala Europeana si Banca Centrala a Chinei au decis sa reduca dobanda de baza. De asemenea, miercuri Banca Centrala a Braziliei a redus si ea dobanda de baza la un nivel record, iar joi Banca Centrala din Coreea de Sud a redus dobanda de referinta pentru prima data in ultimi trei ani.

#Banca Japoniei dobanda referinta, #dobanda Banca Japoniei, #Banca Japoniei mentinere dobanda , #Banci internationale