Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca britanica Barclays va vinde informatii despre clientii sai

Banca britanica Barclays va vinde informatii despre clientii sai


Banca britanica Barclays va incepe din toamna sa vanda altor companii informatii privind obiceiurile referitoare la cheltuieli a 13 milioane de clienti, insa acestea vor fi agregate pentru a indica evolutii ale pietei, iar persoanele nu vor putea fi identificate pe baza lor.

Barclays a admis, de asemenea, ca ar putea transmite astfel de informatii autoritatilor si membrilor parlamentului, scrie cotidianul britanic The Guardian.
Institutia de credit a transmis clientilor scrisori in care mentioneaza detaliile pe care le detine si le foloseste.

Acestea pot include "imagini ale clientului sau inregistrari vocale ale acestuia", precum si comentarii facute in relatia cu banca pe retele de socializare precum Facebook si Twitter.

Barclays a afirmat ca ar putea strange "informatii privind locatia folosind orice detalii despre dispozitive mobile furnizate de client", sugerand ca va putea cunoaste locul in care se afla un client oriunde in lume si in orice moment.

Banca a asigurat clientii ca toate informatiile transmise altor companii vor fi agregate pentru a arata evolutia pietei, iar persoanele nu vor putea fi identificate.
Un purtator de cuvant a declarat ca nu se intampla "nimic sinistru".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1154 ori