Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca Angliei schimba foaia: Bancile sunt presate sa majoreze capitalul

Banca Angliei schimba foaia: Bancile sunt presate sa majoreze capitalul


Bancile comerciale din Marea Britanie sunt presate de Banca Angliei (BoE), sa majoreze capitalul. Institutia bancara centrala si-a intensificat demersul, dupa ce guvernul britanic a desemnat in fruntea BoE un sustinator al reglementarii mai dure a sectorului bancar.

Comitetul de politica financiara a BoE (FPC), care de anul viitor va superviza bancile din Marea Britanie, a cerut, joi, BoE sa analizeze daca capitalul bancilor reflecta adecvat riscurile legate de imprumuturi si posibilele amenzi pentru practici incorecte. FPC apreciaza ca bancile din Marea Britanie ar putea sa faca o evaluare prea optimista asupra riscurilor cu care se confrunta.

Informatiile de la autoritatile britanice sugereaza ca unele banci din Marea Britanie ar putea suferi pierderi semnificative din cauza creditelor neperformante iar unele institutii au subestimat nivelul posibilelor amenzi pentru practici incorecte.

Ministrul britanic de finante, George Osborne, a anuntat luni ca seful Bancii Centrale a Canadei, Mark Carney, va prelua postul de guvernator al Bancii Angliei (BoE) de la 1 iulie 2013. Mervyn King (64 de ani) urmeaza sa se retraga din functia de guvernator al BoE la data de 30 iunie 2013 dupa doua mandate de cate cinci ani.

Noile reglementari pe plan international care vor intra in vigoare in 2019 cer bancilor sa aiba un indice de adecvare a capitalului Tier 1 de minim 7 sau 9,5% pentru cele mai mari institutii de creditare.

Conform noilor reglementari, cei care au depozite vor avea prioritate in fata altor creditori si detinatori de obligatiuni in cazul in care banca devine insolventa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1320 ori