Banca Angliei: Bancile, amenintate de riscuri de tipul "sfarsitul lumii"

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 17:30
1984 citiri
Banca Angliei: Bancile, amenintate de riscuri de tipul "sfarsitul lumii"

Bancile britanice trebuie sa aiba in vedere consolidarea in fata riscurilor din categoria "sfarsitul lumii", intrucat aceastea se pot materializa, iar perioada cea mai dificila pentru institutiile de credit s-ar putea sa nu fi fost inca depasita, a declarat viceguvernatorul Bancii Angliei Paul Tucker.

"Daca se produce un tsunami, am putea fi cu totii bucurosi in cazul in care sunt cateva miliarde in plus la capital prin industria bancara, pastrand astfel bancile in sectorul privat si nu in mainile statului", a spus Tucker, favorit pentru preluarea postului de guvernator al Bancii Angliei la incheierea mandatului actulului sef al institutiei, Mervyn King.

Exista o probabilitate tangibila ca cea mai dificila perioada sa nu fi fost inca depasita de sectorul bancar, a avertizat oficialul la conferinta anuala a Asociatiei Bancherilor Britanici.

Seturile de reglementari Basel gandite dupa criza financiara nu sunt suficiente pentru a asigura ca bancile au o situatie suficient de solida, a adaugat el.

"Basel I, II, III, IV si V nu sunt calibrate pentru riscurile de tip sfarsitul lumii, care se afla in sfera posibilitatilor in acest moment", a spus Tucker.

Comitetul de Politica Financiara al Bancii Angliei, in care este membru Tucker, a cerut de mai multe ori bancilor britanice sa-si creasca ratele de adecvare a capitalului.

Industria bancara s-a plans ca Marea Britanie adauga o povara prea mare asupra institutiilor de credit, suplimentar fata de standardele convenite la nivel international.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#riscuri banci, #amenintari banci, #Banca Angliei riscuri banci, #riscuri banci Marea Britanie , #Banci internationale