Angajatii JPMorgan, obligati sa contribuie la plata unei amenzi de 500 mil. de lire

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 11:40
1339 citiri
Angajatii JPMorgan, obligati sa contribuie la plata unei amenzi de 500 mil. de lire

Banca americana JPMorgan Chase a cerut unui numar de 2.000 actuali sau fosti angajati sa contribuie la plata unei sanctiuni convenita cu autoritatile britanice pentru a pune capat investigatiei privind utilizarea unui trust offshore pentru plata bonusurilor.

Banca a cerut angajatilor care au beneficiat de pe urma acestui trust sa contribuie "cu cel putin cateva sute de milioane de lire" daca doresc aplanarea conflictului cu autoritatile fiscale din Marea Britanie, a afirmat pentru Bloomberg o sursa apropiata situatiei.

Banca si angajatii vizati de ancheta ar putea avea de plata aproximativ 500 milioane lire sterline (800 milioane dolari), potrivit Financial Times.

Politicienii, opinia publica si autoritatile din Marea Britanie au luat in vizor marile companii multinationale active in tara, precum Google, Amazon.com sau Starbucks, care utilizeaza metode complicate de contabilitate pentru a reduce la minimum taxele pe care le datoreaza in tara.

Cancelarul George Osborne, ministrul de Finante al Marii Britanii, a declarat saptamana trecuta ca guvernul va face investitii la departamentul care se ocupa de multinationale in cadrul Fiscului.

Actiunea impotriva JPMorgan se refera la un trust infiintat in urma cu 20 de ani in Jersey, unde au fost depuse bonusuri catre angajati pentru a se evita plata taxelor aferente. Banii nu puteau fi repatriati fara achitarea impozitelor aferente.

Daca licitatia deschisa de JPMorgan nu va genera suficienti bani pentru achitarea intelegerii cu autoritatile, banca va acoperi diferenta si ii va exclude din acord pe angajatii care nu au participat. Acestia vor fi astfel vulnerabili la continuarea anchetei si la plata unei taxe de 52% pe banii detinuti in trust.

De asemenea, angajatii care nu doresc sa participe pot ataca in justitie revendicarile guvernului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#JP Morgan angajati, #JP Morgan plata amenda, #JPMorgan angajati amenda , #Banci internationale