Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UniCredit: Vrem sa atragem in acest an 1.000-2.000 clienti la depozite

UniCredit: Vrem sa atragem in acest an 1.000-2.000 clienti la depozite


UniCredit Tiriac Bank se asteapta sa atraga intre 1.000 si 2.000 de clienti pana la finalul anului la depozitele pe termen lung, de 2-7 ani, a declarat joi Bogdan Spuza, director de Marketing si Segmente al bancii.

"Noi am lansat produsul tehnic acum cateva saptamani si fara sa avem nicio campanie am vandut cateva sute de depozite. Pana la finalul anului noi ne propunem sa atragem cateva mii de clienti, respectiv 1.000-2.000 de clienti sa achizitioneze acest tip de produs", a spus Bogdan Spuza.

El a declarat ca piata tinta pentru depozitele de 2,3 sau 5 ani este fomata din persoane care au familii si care au disponibilitati mai mari, in sensul a cateva zeci de mii de euro.

"Nu ne asteptam ca un client care are un depozit de 1.000 -3.000 de euro pe termen de 3-6 luni sa cumpere un astfel de produs imediat", a mai declarat Spuza.

El a precizat ca in ultimii trei ani piata de depozite a crescut cu 40%, inclusiv cu cont cont curent, in timp ce creditarea a ramas stabila.

UniCredit Tiriac Bank a lansat doua noi produse de economisire adresate persoanelor fizice: depozitul pe termen mediu sau lung si planul de economisire.

Depozitul la termen de 2/3/5/7 ani se adreseaza acelor clienti care cauta solutii de plasare a economiilor pe termene mai lungi, avand in acelasi timp disponibilitati. Rata dobanzii pentru acest depozit este fixa, dobanda platindu-se la finalul perioadei pentru care s-a constituit depozitul.

Produsul este disponibil in lei, euro dar si in dolari. In plus, oricand decide clientul sa retraga banii, inainte de expirarea depozitului, valoarea finala va fi superioara valorii initiale.

Pe tot parcursul contractului, suma plasata este garantata 100%, iar clientul stie inca de la inceput care este castigul, in orice moment al contractului. In plus, fiind un depozit bancar, beneficiaza si de garantia Fondului de Garantare a Depozitelor.

Dobanda la lei pe 2-7 ani este de 7%. In cazul euro este de 4,5% pe doi ani, de 5% pe trei ani, de 5,5% pe 5 ani si de 6% pe sapte ani.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1828 ori