UniCredit: Finantare de 13,4 milioane euro pentru prima cladire de birouri din AFI Business Park

Marti, 07 Februarie 2012, ora 14:43
1501 citiri
UniCredit: Finantare de 13,4 milioane euro pentru prima cladire de birouri din AFI Business Park

AFI Europe, membra a companiei AFI Group, a primit o finantare in valoare de 13,4 milioane de euro de la UniCredit Bank Austria pentru dezvoltarea primei cladiri de birouri din cele cinci imobile incluse in cadrul proiectului AFI Business Park Cotroceni de langa mall-ul din Bulevardul Vasile Milea.

AFI Business 1 este prima cladire de clasa A din cadrul AFI Business Park Cotroceni, care la finalizare va include cinci cladiri cu o suprafata totala inchiriabila de circa 70.000 metri patrati.

"Suntem placut impresionati de receptivitatea reprezentantilor bancii si deschiderea lor de a aproba aceasta finantare avand in vedere conditiile actuale din piata. Semnarea acordului de finantare garanteaza finalizarea cu succes de catre AFI Europe a primei faze a proiectului AFI Business Park Cotroceni", a declarat, intr-un comunicat, David Hay, directorul executiv al AFI Europe Romania.

Constructia primei cladiri din complex a inceput anul trecut, iar finalizarea este programata pentru luna august.

"Suntem convinsi ca proiectul de birouri va fi unul de succes si vom avea din nou ocazia de a coopera in ceea ce priveste finantarea urmatoarelor etape din dezvoltarea AFI Business Park Cotroceni din Bucuresti", a declarat Anton Hoeller, director of international real estate finance UniCredit Bank Austria.

Parcul de birouri AFI Business Park Cotroceni se va afla in directa legatura cu mall-ul AFI Palace Cotroceni, angajatii cladirilor de birouri avand astfel acces la toate facilitatile centrului comercial.

AFI Business 1, prima faza a proiectului, va avea o suprafata construita de aproape 14.000 metri patrati din care suprafata inchiriabila va fi de aproximativ 11.000 de metri patrati distributi pe 10 etaje la suprafata si doua etaje subterane si va dispune de 185 de locuri de parcare pentru angajati.

AFI Europe este activa in dezvoltarea de proiecte si investitii in Europa Centrala si de Est din 1997. Compania dezvolta si administreaza in prezent proiecte imobiliare in Romania, Cehia, Serbia, Polonia, Bulgaria, Germania si Letonia.

In Romania, dezvoltatorul a intrat in anul 2005, primul proiect realizat fiind mall-ul AFI Palace Cotroceni.

Compania va mai dezvolta in perioada 2012-2013 alte trei proiecte, respectiv mall-ul AFI Palace Ploiesti, parcul de retail AFI Palace Arad si centrul comercial AFI Palace.

#finantare constructie cladire birouri, #Unicredit finantare cladire birouri, #cladire birouri AFI Business Park , #Banci comerciale