Talciocul s-a mutat la banca

Luni, 20 Iulie 2009, ora 15:31
1741 citiri
Talciocul s-a mutat la banca

Pe timp de criza, din ce in ce mai multi datornici nu isi mai pot plati fie ratele la banca, fie datoriile catre stat. Acesta este motivul pentru care majoritatea bancilor comerciale a scos la vanzare bunuri recuperate in urma executarii silite.

Daca in cazul bancilor comerciale, cele mai multe bunuri sunt reprezentate de masini, Ministerul Finantelor scoate la vanzare aproape orice produs care poate face obiectul unui sechestru.

Astfel, prin Administratia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) pot fi cumparate produse alimentare , imbracaminte, incaltaminte, bunuri de uz caznic, piese de schimb, autovehicule sau chiar pietre pretioase.

La ANAF pretul la care sunt scoase bunurile la vanzare este mult mai mic, comparativ cu pretul bunurilor scoase la vanzare de bancile comerciale.

Vanzare cu licitatie

Numai ca, pretul mai mic presupune mai multa birocratie, respectiv inscrierea si participarea la licitatiile organizate de ANAF.

Astfel, potrivit Ministerului Finantelor Publice, pana la sfarsitul lunii, numai in judetul Arges, vor fi organizate licitatii pentru bunuri apartinand a aproximativ 20 de societati comerciale.

Printre acestea se afla o masina de cantuit, care este scoasa la vanzare cu un pret de 24.000 de lei , o autobasculanta la 10.351 de lei, masini de cusut si alte utilaje de croitorie, cu un pret total de 16.330 de lei, dar si un apartament cu patru camere situate in Pitesti, care poate fi cumparat cu 241.000 de lei.

O Dacie berlina este vanduta de ANAF cu 1.887 de lei, in timp ce un model Pick-up este evaluat la 4.689 de lei.

Peste 3.000 de metri in Bucuresti

In Bucuresti, ANAF va organiza pana la sfarsitul lunii si o licitatie pentru un o cladire cu o suprafata de peste 1.900 de mp, compusa din parter si etaj, situata in sectorul patru, iar terenul aferent cladirii are o suprafata de aproape 1.300 de mp.

Pretul de pornire al licitatiei este unul mai mult decat avantajos, tinand cont de amplasamentul imobilului, si se ridica la 8.924.100 lei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#datornici, # banci, # licitatii, # ANAF, # societati , #Banci comerciale