Presedintele BRD: Isarescu ar avea dreptate, intr-o lume perfecta

Duminica, 04 Martie 2012, ora 16:30
1455 citiri
Presedintele BRD: Isarescu ar avea dreptate, intr-o lume perfecta
Preşedintele-director general al BRD, Guy Poupet

Presedintele-director general al BRD, Guy Poupet, a afirmat, referindu-se la declaratia guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, potrivit caruia bancile vor avea mai multa lichiditate si trebuie sa reduca dobanzile, ca "intr-o lume perfecta" guvernatorul are dreptate.

"Intr-o lume perfecta, domnul Isarescu are dreptate, dar aceasta lume nu este perfecta. Rata de referinta nu este una operationala, este una indicativa, dar daca de maine guvernatorul continua sa elibereze niste rezerve de la banci, asta ar fi foarte foarte folositor si daca vrea sa o faca si in moneda straina va fi si mai folositor, dar intelege ca este dificil pentru ca trebuie sa pastreze si rezervele la banca centrala", a declarat seful BRD Groupe Societe Generale.

Isarescu a declarat joi ca bancile vor avea mai multa lichiditate si va trebui sa reduca dobanzile, odata cu venirea primaverii si topirea zapezilor.

Declaratia sugereaza ca banca centrala va cauta sa lase mai multa lichiditate in piata bancara, ceea ce se va realiza, cel mai probabil, printr-o reducere a rezervelor minime obligatorii in sedinta de politica monetara din 29 martie.

Presedintele BRD: Trebuie sa reduci dobanda

"Impartasesc pozitia guvernatorului si daca as fi guvernatorul bancii centrale as vrea sa transmit exact acelasi mesaj. Cred ca guvernatorul este in rolul sau, cand spune unde sunt acesti bani de la banci, trebuie sa ii foloseasca si astfel daca avem mai multi bani de risc trebuie sa reducem dobanda de politica monetara.

Atata timp cat inflatia scade, rata de referinta a bancii centrale scade, efectiv trebuie sa reduci dobanda si o vom face", a spus Poupet.

El a mentionat ca fiecare banca isi stabileste propria strategie si ca institutiile de credit sunt in competitie atat in ceea ce priveste creditele cat si depozitele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Isarescu dobanzi, #BRD dobanzi, #reducere dobanda BNR , #Banci comerciale