Pascariu (Unicredit): Creditarea va creste cu 2% in 2013, in special pe corporate

Duminica, 25 Noiembrie 2012, ora 09:01
1623 citiri
Pascariu (Unicredit): Creditarea va creste cu 2% in 2013, in special pe corporate

Creditarea va inregistra o crestere de 2% in 2013, sub nivelul din acest an de circa 5%, iar depozitele vor inregistra o dinamica mai buna decat creditele, prognozeaza Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Tiriac Bank.

"Activitatea de creditare posibil sa incetineasca in 2013, prognoza e de 2% pe medie, in special pe segmentul corporate si mai putin pe segmentul de persoane fizice. Depozitele vor creste mai repede decat creditele", potrivit lui Pascariu.

Reprezentantul UniCredit a declarat ca restructurarea in sistemul bancar va continua, fiind, de fapt, un "neverending story". UniCredit Tiriac Bank intentioneaza sa se orienteze catre zona digitala:

"Trecem de la call center traditional la sucursala virtuala - Contact center. Cred ca am inchis de anul trecut pana acum peste 20% din sucursalele noastre", potrivit lui Pascariu.

El a explicat ca intr-o astfel de formula, costurile scad cu 20%-30%. In plus, evolutia pietei va presupune disparitia creditelor de consum si a cardurilor de credit, in favoarea telefonului mobil, care va deveni un electronic wallet.

#credite 2013, #evolutie creditare 2013, #electronic wallet UniCredit, #restructurare banci , #Banci comerciale