Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

OTP Bank Romania ofera credite pentru fermierii romani

OTP Bank Romania ofera credite pentru fermierii romani


OTP Bank Romania a semnat conventiile cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Fondurile de Garantare pentru finantarea capitalului de lucru necesar desfasurarii activitatilor curente de catre beneficiarii Schemei de Plata Unica pe Suprafata (SAPS).

Astfel, clientii persoane juridice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale si producatori agricoli individuali pot beneficia de credite in baza Adeverintelor de Inregistrare Fermier emise de APIA, ca urmare a cererilor de plata depuse de clienti pentru SAPS. Prefinantarea poate avea o valoare de pana la 90% din suma cuvenita clientului in cadrul SAPS, denominata in lei.

Perioada de acordare a creditului este stabilita in functie de termenul de incasare a subventiei, iar dobanda se ramburseaza integral la data incasarii sumelor cuvenite din SAPS. In plus, comisionul de acordare a creditului poate fi achitat din creditul contractat.

Potrivit datelor OTP, pentru acordarea creditului sunt necesare urmatoarele garantii: ipoteca mobiliara asupra sumelor cuvenite clientului in cadrul SAPS, ipoteca mobiliara asupra tuturor conturilor curente ale imprumutatului, deschise la OTP Bank Romania, contract de fidejusiune. De la caz la caz, vor fi solicitate si garantiile emise de Fondurile de Garantare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1448 ori