Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noi restrictii la acordarea de credite

Noi restrictii la acordarea de credite


Banca Nationala a Romaniei va introduce restrictii la acordarea de credite pentru bunuri de consum si in valuta persoanelor fizice.
"Restrictiile au un singur scop, acela ca cei care iau credite sa-si poata permite rambursarea creditului, pentru ca rostul unui credit este sa fie luat, folosit si apoi rambursat", a declarat viceguvernatorul, Bogdan Olteanu.

Prin noul regulament se va limita si accesul romanilor la creditele in valuta.

"Daca iei credit intr-o alta moneda decat cea in care esti salarizat si moneda respectiva creste fata de lei, atunci, automat, rata ta creste si trebuie sa ne asiguram - si noi, dar mai ales clientul - ca va putea sa-si plateasca aceasta rata, chiar daca veniturile sale raman stabile in lei." a explicat viceguvernatorul BNR.

Proiectul de regulament privind creditele destinate persoanelor fizice, care are ca scop limitarea ponderii creditelor in valuta, in special a celor de consum se afla in dezbatere publica.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1210 ori